lol
niewiedzaca: tg60stopni =6/2/3h
16 lis 20:00
5-latek: tg60=
√3 −−teraz juz jestes wiedzaca
16 lis 20:02
niewiedzaca: "h" mi wychodzi 4 a w odpowiedzi mam 3√3
16 lis 20:05
5-latek: Co to jet h ? co oznacza zapis 6/2/3h ?
Co to za zdanie −−napisz tresc
16 lis 20:14
niewiedzaca: wysokość ostrosłupa prawidłowego trojkatnego jest równa 6, a kat nachylenia kawedzi bocznej do
plaszczyzny podstawy wynosi 60 stopni . oblicz wysokosc podstawy tego ostrosłupa : wiec
ułożyłam równanie tg60 stopni =6 KRESKA UŁAMOWA 2/3H
16 lis 20:24
5-latek: | | 6 | | 2 | | 6 | | 6 | |
no to masz tg60= |
| to |
| h= |
| to 23h= |
| po usuniecieu |
| | 2/3h | | 3 | | tg60 | | √3 | |
| | 6√3 | | 2 | |
niewymiernosci z mianownika dostaje 23h = |
| to |
| h=2√3 wiec wylicz z |
| | 3 | | 3 | |
tego h
16 lis 20:51