matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie prostej, rownoleglej
Zacek:
Wypisz równanie prostej, przechodzącej przez punkt C, która jest równoległa do prostej {x = α
1
t+β
1
{y = α
2
t+β
2
gdzie: C(3,1) α
1
= 1 β
1
= −1 α
1
= 1 β
1
= 1 help
16 lis 20:00