jak to obliczyć? moze ktoś to wytłumaczyć?
west: uzasadnij tożsamość
tgα*(1−cos2α) * cos2αsin3α =cosα
16 lis 19:48
wredulus:
Tgx zamien na sinx/cosx
1−cos2x zamien z jedynki trygonometrycznej
Poskracaj co sie da z lewej strony
16 lis 19:50
5-latek: (1−cos2α)=
16 lis 19:52
westi: lepsza wersja tego
| | cos2α | |
tgα*(1−cos2α)* |
| =cosα |
| | sin3α | |
16 lis 19:52
Eta:
No to teraz do tej "wersji" :
| | sinα | | cos2α | |
L= |
| *sin2α* |
| = ........... ( teraz uprość co się da!  |
| | cosα | | sin3α | |
16 lis 19:56
Eta:
@
verdulus ( możesz sobie "skrócić" np; spodnie
16 lis 20:00