matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak zapisac
L:
notacja wykladnicza 1. (0,81 * 0,0004)
0,5
2. (245 : 0,0005)
0,5
10 paź 19:11
Eta:
1/ 0,81
1/2
* 0,0004
1/2
=
√
0,81
*
√
0,0004
= 0,9*0,02= 0,018 lub tak: 0,000324
1/2
=
√
0,000324
= 0,018 2/ 245: 0,0005= 490 000 to 490 000
1/2
= 700
10 paź 23:34