Wartość bezwzględna
Monika: Cześć, mam mały problem. odnośnie tego zadania:
|1−√2|*|√2| To jest to zadanie
=√2−1*√2 = 0 To moje rozwiązanie
A to jest prawidłowy wynik z końca zbioru zadań. 2−√2.
Powiecie gdzie robię błąd?
16 lis 14:17
ICSP: Zapominasz o nawiasach.
16 lis 14:17
Monika: Właśnie się zorientowałam sama. W każdym razie dziękuje.
16 lis 14:20
Monika: Żeby nie robić zbędnego tematu, zapytam tu
c=−√5
|1+c|+c|
Rozwiązałby ktoś, bo mi źle wychodzi ; p
Będę mogła porównać sobie.
16 lis 14:48
PW: √5>2, a więc −√5 < −2, w takim razie |1−√5| = (wartośc bezwzględan liczby ujemnej) =
√5−1
16 lis 15:09