Rozkład wielomianu...
aga92: Jak dojść do tego, że tak musimy rozłożyć ten wielomian?
x3 − x2 − 17x − 15 = ( x − 5 ) ( x + 3 ) ( x + 1 )
10 paź 18:27
fik-mik:
ot, np. tak:
x3 +x2 −2x2 −2x −15x −15= x2( x +1) −2x( x+1) −15( x+1)=
=( x +1)( x2 −2x −15) = ( x +1)( x2 +3x −5x −15) = ( x+1)[ x( x +3) −5( x+3)]=
=( x +1)( x+3)( x −5)
10 paź 18:48
Bogdan:
x3 − x2 − 17x − 15 = x3 − x2 − 2x − 15x − 15 = x(x2 − x − 2) − 15(x + 1) =
= x(x − 2)(x + 1) − 15(x + 1) = (x + 1)(x2 − 2x − 15) = ...
10 paź 18:52
aga92: Dzięki
10 paź 19:03