proszę o sprawdzenie :}
Johny Bravo: | 2 | |
| = 2+2(n+1)2 dobrze? |
| 1+ 1(n+1) | |
16 lis 11:35
ICSP:
16 lis 11:36
Johny Bravo: chodzi o to czy można tak ułamek z mianownika przenosić?
16 lis 11:39
ICSP: Nie
16 lis 11:41
biedaczek:
i teraz dzielisz przez ułamek czyli mnożysz przez odwrotność
16 lis 11:43
Johny Bravo: źle napisałem miało byc
16 lis 11:49
Johny Bravo: | 2 | | 2 | |
| = |
| = U{2}{ |
| 1+ 1(n+1)2 | | (n+1)2} {(n+1)2} + 1(n+1)2 | |
1+(n+1)2(n+1)2 } = 2 * U{2(n+1)
2}
1+(n+1)2 }
a teraz dobrze?
16 lis 11:49
Johny Bravo: | 2 | | 2 | |
| = |
| = |
| 1+ 1(n+1)2 | | (n+1)2(n+1)2 + 1(n+1)2 | |
| | 2 | | 2(n+1)2 | |
|
| = |
|
|
| | 1+(n+1)2(n+1)2 | | 1+(n+1)2 | |
ok, wszystko działa
16 lis 11:56