matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Ania_Wrzos:
Logarytmy: 1. oblicz x jeżeli: d) logx(2x+3)=0 2 Oblicz:
1
a) logx
√
3
, wiedząc, że log
9
x=
2
3
b) wiedząc, że log
3
2=p, oblicz..... log
3
8, log
3
18, log 3
5
16 lis 11:08