matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Kinga:
Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)= 3 do potęgi −x. Wykres funkcji g jest symetryczny do wykresu funkcji f względem osi OX. Zatem : a) g(x)= −3 do potęgi −x b) g(x)=−3
x
c) g(x)= 3
x
d) g(x)= 3 do potęgi −x −2
10 paź 18:05