Miejsce zerowe
Antek : Narysuj i podaj miejsce zerowe :
1) y=x
2) y=0,5
3) y=−x
4) y=−2x−1
Bede bardzo wdzieczny

!
16 lis 00:15
Antek : Jak by sie dalo to prosil bym o rozwiazania !
16 lis 00:17
Math: W czym problem w 1,2 i 4 zaznacz kilka punktów a później poprowadź przez nie linie i masz
wykres. W 2 bez względu na współrzędną x współrzędna y będzie wynosić 0.5, czyli będzie to
linia prosta.
Miejsca zerowe odczytasz z wykresu albo prawa stronę równania przyrównując do 0
16 lis 00:58
Math: *w 2 będzie to linia prosta prostopadła do osi OX
16 lis 00:59