matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość wielomianu
Kinga:
Wartość wielomianu W(x= x
3
−3x
2
+4x w punkcie a jest równa 12. Wynika stąd, że : a) a= −3 b) a= −2 ⋁ a= 2 c) a= 2 ⋁ a= −2 ⋁ a=3 d) a= 3
10 paź 17:58