Rzucono jednocześnie monetą i kostką sześcienną.
kuba: Rzucono jednocześnie monetą i kostką sześcienną.
a) Wypisz zbiór wszystkich zdarzeń elementarnych tego doświadczenia.
b) Wypisz zdarzenia elementarne sprzyjające zdarzeniom:
A – wypadła liczba pierwsza,
B – wypadła liczba oczek podzielna przez 3,
C – wypadła reszka.
15 lis 23:24
bezendu:
a) A={(1,O) (1,R) (2,O) (2,R) (3,O) (3,R) (4,O) (4,R) (5,O) (5,R) (6,O) (6,R) }
b) A={ (2,O) (2,R) (3,O) (3,R) (5,O) (5,R) }
B={ (3,O) (3,R) (6,O) (6,R)}
C={ (1,R) (2,R) (3,R) (4,R) (5,R) (6,R) }
15 lis 23:40