gdzie znajde na rysunku ...
tośka: W ostrosłupie prawidłowym sześciokątnym o krawędzi podstawy długości 8 cm ściana boczna jest
nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem α=60 st. Oblicz pole powierzchni bocznej oraz
cosinus kąta między krawędzią boczną a płaszczyzną podstawy tego ostrosłupa.
gdzie znajdę na rys. cosinus kąta między krawędzią boczną a płaszczyzną podstawy tego
ostrosłupa.
15 lis 22:57
15 lis 23:03
grafik:

Panie
bezendu − nie polecaj stron z marnymi rysunkami, zawarte tam ilustracje nie są
wzorem do naśladowania.
a − tak nie za bardzo dobrze
b − tak lepiej
15 lis 23:22
dero2005:

a = 8
h
s = 2h = 8
√3
P
b = 3*a*h
s = 192
√3
H = h*
√3 = 12
l =
√H2 + a2 =
√122 + 82 =
√208 = 4
√13
16 lis 07:38