plissss.pomozcie, musze to zrobic na jutro. plisssss.
ania4: przekatna graniastoslupa prawidlowego czworokatnego wynosi d= 8√2 dm i jest nachylona do
plaszczyzny podstawy pod katem60°. oblicz pole powierzchni i objetosc tego graniastoslupa.
15 lis 20:49
sushi_ gg6397228:
co zaproponujesz?
moze jakis pogladowy rysunek− który ułatwi lcizenie
15 lis 21:10
ania4: o to chodzi ze niemam zielonego pojecia
15 lis 21:15
sushi_ gg6397228:
a jak wyglada graniastosłup czworokatny ? bo inaczej nie ruszysz z podobnymi zadaniami
15 lis 21:18
dero2005:

D = 8
√2
d =
√D2 − h2 =
√128 − 96 =
√32 = 4
√2
V = a
2*h = 64
√6 dm
3
P
c = 2a
2 + 4ah = 32 + 64
√6 = 32(1 + 2
√6) dm
2
15 lis 22:30