Oblicz pochodne tej funkcji]
SA-SANKA: 4√x
15 lis 20:41
SA-SANKA: to bedzie 1/4 x −3/4


?
15 lis 20:42
sushi_ gg6397228:
wzory znasz ?
15 lis 20:42
sushi_ gg6397228:
ale to trzeba porzadnie zapisac, bo taki zapis jest do bani
15 lis 20:43
15 lis 21:01
SA-SANKA: 14x i podniesione do ulamka −3/4 pisałam na szybko chciałam wiedziec czy dobrze
15 lis 21:01
krystek: ok. =.. dalej rozpisz
15 lis 21:03
SA-SANKA: wielkie dzieki
15 lis 21:05
SA-SANKA: a przyklad arccos2 razy(8x−2)
to bedzie
−16 razy arccos2razy(8x−2) dzielone przez pierwiastek z 1−(8x−2) do 2
15 lis 21:09
SA-SANKA: sory ze pisze tak troche zabawy jest z tym zeby wzor tu wpisac a mam takich zadan zrobic na
jutro 100
15 lis 21:10
krystek: (arccos2(8x−2)]'=2arccos(8x−2)*[arccos(8x−2)]'*(8x−2)'=..
15 lis 21:13
SA-SANKA: czyli dobrze
15 lis 21:16