Wartosc bezwzgledna
Kinga: 1. Rozwiaz rownanie
a) ||x| + 2| = 3
b) ||x + 1| + 5| = 4
c) ||x − 3| − 6| = 2
d) ||2x + 3| + 3| = 3
2. Rozwiaz nierownosc
a) ||x| + 4| > 5
b) ||x + 4| − 3| > 2
c) ||2x − 1| + 2| ≥ 3
d) ||2 − x| + 5| ≤ 6
3. Zaznacz na osi liczbowej zbior liczb spelniajacych obie nierownosci
a) |x| > 1 i |x| ≤ 9
b) |x| ≥ 2 i |x − 2| < 4
c) |x| < 4 i |x + 1| ≥ 2
15 lis 18:40
15 lis 19:14
Kinga: Właśnie z tego korzystałam i z zadania 1 przyklad c mi sie udalo zrobic. Inne przykłady
próbowałam zrobić i wynniki są inne niz powinny być.
15 lis 19:53
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
15 lis 19:54
15 lis 19:57
Kinga: no ale przyklad c wlasnie mam zrobiony. a reszte tez robie według tego i są inne wyniki niż na
końcu książki.
16 lis 11:18
Kinga: Ok zadanie 1 już zrobiłam.
16 lis 12:33