Oblicz:
Magda: 4 * cos600 * sin300 − cos300 * sin600 =
ctg300 * ctg450 : (ctg600 * tg450 ) =
15 lis 18:19
Janek191:
| | √3 | | √3 | | 3 | | 1 | |
= 4* 0,5 * 0,5 − |
| * |
| = 1 − |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 4 | | 4 | |
15 lis 18:22
fufu: 4*0.5*0.5−√3/2*√3/2
15 lis 18:23
Magda: a ten drugi przykład ?
15 lis 18:24
Janek191:
| | √3 | | √3 | | 3 | | 1 | |
= 4* 0,5 * 0,5 − |
| * |
| = 1 − |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 4 | | 4 | |
| | √3 | | √3 | | 3 | |
= √3* 1 : ( |
| * 1) = √3 : |
| = √3* |
| = 3 |
| | 3 | | 3 | | √3 | |
15 lis 18:26
Magda: pomoże mi ktoś ? bo mam trochę tych przykładów do zrobienia
15 lis 18:28
Magda:
Oblicz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych wiedząc, że α jest kątem 00< α<900
oraz:
a) sinα = 513 , b) cosα = 1517 , c) tgα = 34 , d) ctgα
= 1160
15 lis 18:31
Magda: tam w poleceniu jest O stopni i 90 stopni.
15 lis 18:32
Magda: pomożecie?

15 lis 18:52