matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Psajdak:
wyznacz wartość parametru m , dla których dziedziną fukncji f jest zbiór liczb rzeczywistych
2x−4
a)f(x)=
mx+2
2x=4 x=2 mx=−2
−2
x=
m
−2
2=
m
2m=−2 m=−1 Może być coś takiego?
15 lis 16:40
irena_1:
Dziedzina− mianownik nie może być równy 0 dla żadnej liczby x. Czyli− tylko dla m=0
15 lis 17:19