srednia arytmetyczna . proszę o pomoc
Wika: W przemysle tekstylnym zbadano 4 gr. przedsiebiorstw pod wzgledem stazu pracy. Srednie
arytmetyczne w 3 grupach przedsieb. byly rowne x1 = 10 lat, x2 = 12 , x3 = 8. rozklad stazu
pracy w przesieb nalezacych do 4 gr przedstawial sie nastepujaco :
staz pracy w latach 1−3 3 −5 5−7
liczba przedsieb. 2 2 6
Oblicz srednia arytmetyczna stazu pracy dla zbiorowosci czterech grup przedsiebiorstw lacznie,
jesli stosunek liczby przedsiebiorstw I, II,III oraz IV gr wynosil odpowiednio 2:4:3:1
15 lis 15:27
Wika: Pomoze ktos?
15 lis 16:04
Wika: ;<<
15 lis 16:42