matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Bini:
z.3
2x−12
Rozwiąż równanie
= 0
(x−6)(x
2
−2)
15 lis 14:54
irena_1:
2x−12
=0
(x−6)(x
2
−2)
2(x−6)
=0
(x−6)(x−
√
2
)(x+
√
2
)
x∊R\{6;
√
2
; −
√
2
}
2
=0
(x−
√
2
)(x+
√
2
)
Równanie nie ma rozwiązań
15 lis 15:02