matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczbą odwrotną do liczby
kotek:
Liczbą odwrotną do liczby a = 2
2
3
− 2,1 *
8
21
jest
15 lis 12:53
irena_1:
2
21
8
2
4
8
4
a=2
−
*
=2
−
=
−
=
3
10
21
3
5
3
5
40−12
28
=
=
15
15
15
Liczbą odwrotną jest
28
15 lis 12:58