Objętość czworościanu
SeboluX: Obliczyć objętość czworościanu ABCD oraz długość jego wysokości opuszczonej z wierzchołka D.
A = ( −1, 0, 1 )
B = ( 2, −2, −1)
C = ( −4, 1, 1 )
D = ( −1, 0, 0)
Proszę o pomoc jak krok po kroku rozwiązywać takie zadania.
15 lis 12:32
wredulus_pospolitus:
krok 0)
wykonaj rysunek
krok 1)
wyznacz długości krawędzi
krok 2)
wyznacz wysokość czworościanu
krok 3)
wyznacz pole podstawy
krok 4)
wyznacz objętość czworościanu
proszę bardzo −−− krok po kroku
15 lis 12:38
SeboluX: Dziękuje, ale proszę również z rozwiązaniami tych poszczególnych punktów.
15 lis 12:41
15 lis 14:13