pomocy ;P
Izak ;)): podaj miejsca zerowe funkcji.
a.) f(x)=x(x−1)
b.) f(x)=x2 −4 : x3−8
15 lis 11:53
Izak ;)):
15 lis 11:59
wredulus_pospolitus:
ale jakiej pomocy oczekujesz od nas (poza podaniem odpowiedzi)

Czy wiesz co to jest miejsce zerowe funkcji ? Czy wiesz co się dzieje z funkcją w tym miejscu?
Czy wiesz co to oznacza ?
15 lis 11:59
Izak ;)): nic nie wiem chora bylam a zaczelismy ten temat i wgl. nie mam pojecia o co chodzi...
15 lis 12:03
Izak ;)): musze znalezc miejsce w ktorej funkcja przybiera wartosc 0....tyle tylko nie wiem jak. ciemna
jestem w tym momencie
15 lis 12:05
wredulus_pospolitus:
no to tyle wiesz ile musisz wiedzieć
to kiedy iloczyn x*(x−1) będzie równy 0
15 lis 12:09
Izak ;)): x(x−1)=0 i wyznaczyc x.?
15 lis 12:11
Aga1.: Rozwiąż równania
a)
x(x−1)=0
i
b)
| x2−4 | |
| =0 , nie zapomnij o dziedzinie. |
| x3−8 | |
15 lis 12:13
Izak ;)): aaa.. ok czyli tak .

chyba juz wiem jak to zrobic. dziekuje Ci bardzo za pomoc
15 lis 12:14