matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadratowa funkcja
Melfior:
Wykres funkcji f(x)= 2(x+1)(x−m) przecina oś Oy w punkcie o rzędnej: −1. Zapisz funkcje w postaci kanonicznej
15 lis 00:24
Nienor:
f(0)=−1=2*0
2
+(2−m)*0−2m
15 lis 02:12