matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
mw:
a
n
+1
Pokaż że jeśli |
|−−−> g (przy n−>
∞
)
a
n
1) dla g<1 , lim a
n
= 0 2) g> 0, lim|a
n
| =
∞
14 lis 23:09
Krzysiek:
http://wazniak.mimuw.edu.pl/index.php?title=Analiza_matematyczna_1/%C4%86wiczenia_5:_Obliczanie_granic
14 lis 23:11
mw:
Dzięki
jak widzę to zadanie do ciut dłuższej medytacji
14 lis 23:28