1 | ||
f(x)=x5+ | x2+3 | |
2 |
1 | x2 | 1 | ||||
g(x)=−2x4+ | x2+2 | = | x2 | |||
3 | 3 | 3 |
1 | 1 | |||
w(x)=2(x5+ | x2+3)−3(−2x4+ | x2+2) | ||
2 | 3 |
1 | 1 | |||
u(x)= | g(x)− | f(x) | ||
2 | 3 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
u(x)= | (−2x4+ | x2+2)− | (x5+ | x2+3) | ||||
2 | 3 | 3 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
u(x)= −x4+ | x2+1− | x5− | x2−1 | |||
6 | 3 | 6 |
1 | ||
u(x)= −x4− | x5 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |