matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Antoni:
0=30,65−5t
2
pomocy
14 lis 21:59
5-latek:
zapiszmy to tak 5t
2
−30,65=0
30,65
30,65
30,65
5t
2
=30,65 to t
2
=
to t=
√
lub t=−
√
5
5
5
14 lis 22:05
Antoni:
5t
2
−30,65=0 ale to to chyba nie jest tyle samo co to 0=30,65−5t
2
14 lis 22:14