Ułamek z niewiadomymi
Dawid: Witam. Mam problem z poniższym zadaniem. Wynik nie wychodzi prawidłowy. Niestety nie jestem w
stanie znaleźć błędu.
| −1−2n | | 1−2n | | n(−1−2n) | | (n+1)*(1−2n) | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| n+1 | | n | | n(n+1) | | n(n+1) | |
| −n−2n2 | | n−2n2+1−2n | | −n−2n2+n+2n2−1+2n | | −1+2n | |
| − |
| = |
| = |
| |
| n(n+1) | | n(n+1) | | n(n+1) | | n(n+1) | |
14 lis 21:07
Bizon:
...licznik po wprowadzeniu nad jedną kreskę −n−2n2−n+2n2−1+2n
14 lis 21:19
Dawid: OK. Wielkie dzięki za pomoc. Męczyłem się z tym z 40 minut.
14 lis 21:25