matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
marcinka:
zbadaj liczbę rozwiązań funkcji |x
2
+2x−3|=k|x+3| ze względu na wartość parametru k
14 lis 20:43
Saizou :
zauważmy że l(x+3)(x−1)l=klx+3l lx+3l*lx−1l−klx+3l=0 lx+3l(lx−1l−k)=0 i teraz się pobaw
14 lis 20:48