potegi
ala: ile liczb wymiernychnalezy do zbioru A={4−2,41/4,41/2,43/2}?
14 lis 19:23
wredulus_pospolitus:
a ile (i jakie) byś obstawiała ? I dlaczego
14 lis 19:25
ala: w odpowiedzi jes 3 mi sie wydaje ze 4−2,41/4
14 lis 19:28
wredulus_pospolitus:
4
1/4 =
4√4
4
1/2 =
√4
4
3/2 =
√43 =
√64
które z tych liczb to liczby wymierne
14 lis 19:29
ala: liczby wymierne to takie ktore da sie zapisac w postaci ulamka zwyklego?
14 lis 19:31
wredulus_pospolitus:
no i się pytam ... które z nich to liczby wymierne
14 lis 19:32
wredulus_pospolitus:
i dlaczego
14 lis 19:32
14 lis 19:32
ala: no wszystkie da sie zapisac ale odp jest ze 3
14 lis 19:33
wredulus_pospolitus:
wszystkie

a przedstaw mi
4√4 <−−− ile wynosi ta liczba
14 lis 19:34
ala: jakis ulamek
14 lis 19:36
ala: a takie zadanie jak rozwiazac
liczba [(√2)√2]√2 jest rowna
14 lis 19:44