matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xdd
Iśśka xD :
która z podanych liczb jest niewymierna
: a) 2
√
3
= b) (
√
3
)
2
= c)
3
√
64
=
2
√
3
d)
=
√
3
10 paź 14:19
tim:
a) 2
√
3
b) =
√
3
*
√
3
= 3 c)
3
√
64
= 4 d) 2
√
3
/
√
3
= 2
10 paź 14:21
Iśśka xD :
thx tak myślałam
10 paź 14:22