matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prostsza postać
ManRay:
Zapisz w prostszej postaci: [(c * b
3
)
4
: (c * b
2
)
3
] : [(c
2
* b
2
)
3
: (c
4
* b
2
)
2
]
14 lis 19:02
irena_1:
c
4
*b
12
c
6
*b
6
c*b
6
=
:
=
=c
3
*b
4
c
3
*b
6
c
8
*b
4
c
−2
*b
2
14 lis 19:51