granice ciągów
mw:
Znaleźć przykłady ciągów lim|
an+1an | takich że
a) |an| −−−>
∞
b) an jest rozbieżny
c) an jest zbieżny do 0.
Ja nawet nie wiem o co chodzi... help
14 lis 18:12
wredulus_pospolitus:
| | an+1 | |
jeszcze raz proszę ... szukasz ciągów an ... czy lim | |
| | gdy an to .... |
| | an | |
14 lis 18:16
mw: | | an+1 | |
Nie wiem jakim cudem zgubiłam lim | |
| | = 1 |
| | an | |
Przepraszam

Więc szukam ciągów a
n
14 lis 22:14
mw: Czy tak:
a) w zasadzie każdy ciąg an −−−> ∞ np. an=5n2
b) np.an = (−1) n
?
C nie wiem...
14 lis 22:29