Rozwiąż równanie - Własność wartości bezwzględnych
cezik: |x+2|=−1|(x−2)(x+2)|
14 lis 17:07
cezik: pooomocy

!
14 lis 17:39
wredulus_pospolitus:
a jakiej pomocy od nas oczekujesz
14 lis 17:41
ZKS:
|x + 2| = −|(x − 2)(x + 2)|
|x + 2| + |(x − 2)(x + 2)| = 0
|x + 2|(1 + |x − 2|) = 0
Dokończ.
14 lis 17:41
5-latek: |(x−2)(x+2)|=|x2−4|
|x+2|=−1|x2−4|
|x+2|+|x2−4|=0
Pytanie . Kiedy suma dwoch (tak jak tutaj) jest rowma 0 ?
14 lis 17:45
5-latek: Mialo byc dwoch skladnikow =0
14 lis 17:47
cezik: dzięki
14 lis 18:16