matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dwumian Newtona
filipm13:
Oblicz N,
n
3
=56
n!
= 56
3!*(n−3)!
n(n−1)(n−2)(n−3)!
= 56
6*(n−3)!
n(n−1)(n−2)
= 56
6
n(n
2
−3n+2) = 336 n
3
−3n
2
+2n−336=0 Co dalej
?
14 lis 16:25
filipm13:
Dobra, już mam pierwiatek to 8.
14 lis 16:44