Pilne na jutro:/
Ania:
2. W urnie jest 6 kul od 1 do 6. Losujemy kolejno 6 kul bez zwracania. Ile jest możliwych
wyników losowania?
3. Zapisz ogólny wzór okręgu x
2 + y
2 − 6x + 4y + 4 = 0 w postaci kanonicznej.
| | 2 | | 3 | |
4. Oblicz (2 |
| ) u góry −3 * |
| = |
| | 5 | | 25 | |
5. Wyznacz dziedzinę funkcji logarytmicznej f(x) = log
x (5x−2)
6. Napisz równanie prostej równoległej do prostej y = 3x − 1 i przechodzącej przez punkt A =
(3,−3)
14 lis 15:12
Pat: 1)
1/4 − 6/4 − 4/4 = −9/4
14 lis 15:17
Ania: To −3/4 w 1 zadaniu jest u góry
14 lis 15:38
Bizon:
3)
x2−6x+9−9+y2+4y+4=0
(x−3)2+(y+2)2=9
14 lis 15:49
Hajtowy: 2. Skoro bez zwracania to jest 6*5 = 30 możliwych wyników
3. x2+y2−6x+4y+4 = 0
x2+y2−2ax−2by+c=0
−2a = 6
a= −3
−2b=4
b=−2
c=4
r2=ab+b2−c > 0
r2 = 9 + 4 − 4 = 5
(x−a)2+(y−b)2=r2
(x+3)2+(y+2)2=5
14 lis 15:50
Hajtowy: Poprawka

a=3
(x−3)
2+(y+2)
2=5
14 lis 15:54
Bizon:
... sprawdzaj dalej
Hajtowy ,,,−
14 lis 16:04
Hajtowy: 6. Napisz równanie prostej równoległej do prostej y = 3x − 1 i przechodzącej
przez punkt A = (3,−3)
y=3x−1 postać kierunkowa równania danej prostej
Prosta równoległa do danej ma taki sam współczynnik kierunkowy,
więc:
y=3x+b
Ma ona przechodzić przez punkt A = (3,−3)
−3=9+b
b=−12
Odp. y=3x−12 ⇒ 3x−y−12=0
14 lis 16:05
Hajtowy: Bizon masz rację

r
2=9+4−4=9

Wybacz, moja wina. Niedopatrzenie. Zwracam honor
14 lis 16:07
Natalia: A zad. 4?
14 lis 16:15
Natalia: To jak ma wyglądać to zadanie 3?
14 lis 16:17