matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania wykładnicze
Mariusz:
Rozwiąż równanie: 4
x
* 2 do potęgi x
2
+1=16
13 lis 22:41
bezendu:
4
x
*2
x
2
+1
=16 2
2x
*2
x
2
+1
=2
4
x
2
+2x+1=4 x
2
+2x−3=0 Δ=16
√
Δ
=4
−2−4
x
1
=
=−3
2
−2+4
x
2
=
=1
2
13 lis 22:44
fufu:
2
2
x*2
(
x
2
+1)=2
4
x
2
+2x−3=0
13 lis 22:46