Zbadaj monotoniczność ciągu
Supita: | | 1+2+3+....+n | | n−1 | |
an= |
| − |
| |
| | n2 | | n | |
13 lis 21:50
5-latek: Co masz w liczniku 1 wyrazenia ?
13 lis 21:51
Supita: Że jak ?
13 lis 21:53
krystek: | | 1+n | |
1+2+...n= |
| *n ( ciąg arytm |
| | 2 | |
13 lis 21:57
5-latek: Co jak ?
1+2+3+4+5+6+....+n jaki to jest ciag? czemu = sie ta suma ?
13 lis 21:57
Supita: Polecenie brzmi : Zbadaj monotoniczność następujących ciągów o wyrazach ogólnych i podane jest
wużej napisane wyrażenie
13 lis 22:00
5-latek: Student/ka to wstaw ta sume w liczniku tego 1 wyrazenia co podala Krystek wylicz
wyraz a{n+1} i zbadaj roznice a{n+1}−an .
13 lis 22:04