matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
Kostek:
Jak określić liczbę rozwiązań w zależności od f(x)=p p∊(−
∞
,0) brak rozwiązań p∊{0} jedno rozwiązanie p∊(0, no właśnie jak dalej ?
13 lis 20:25
Mila:
A jaka była funkcja?
13 lis 20:28
Kostek:
x+2
|
|
x−2
13 lis 20:33
Mila:
Pytałam o wzór, bo ważne jest gdzie jest asymptota pozioma dla funkcji
x+2
y=
x−2
a)p∊(−
∞
,0) 0 rozwiązań b) p=0 1 rozwiązanie c)p∊(0,1) 2 rozwiązania d) p=1 1 rozwiązanie e) p∊(1,
∞
) 2 rozwiązania
13 lis 20:43