Podaj zbiór liczb, dla których wyrażenie ma sens liczbowy i zapisz to wyrażenie
Kasiulka: Podaj zbiór liczb, dla których wyrażenie ma sens liczbowy i zapisz to wyrażenie w najprostszej
postaci
Z góry dziękuję za pomoc
13 lis 20:15
krystek: rozłóż na czynniki
x2(x+1)+(x+1)=(x+1)(x2+1) D=R/{−1}
13 lis 20:22
Kasiulka: To właśnie zrobiłam ale nie wiem jak rozłożyć, dochodze do pewnego momentu i nie wiem co dalej
13 lis 20:32
krystek: licznik x4(x2+1)+(x2+1)=(x4+1)(x2+1)
13 lis 20:34
bezendu:
| x4(x2+1)+(x2+1) | |
| |
| x2(x+1)+(x+1 | |
| (x2+1−√2x)(x2+1+√2x | |
| |
| (x+1) | |
13 lis 20:39
aS :): Dziękuję ślicznie
13 lis 20:45