logarytmy
sosadbutidontknow: | | a−b+1 | |
Ja proszę tylko o wyjaśnienie jednej kwestii...w przykładzie mam wartość log3 2 = |
| . |
| | 2 | |
Nie rozumiem skąd to się wzięło, a próbuję ogarnąć lekcję
13 lis 19:13
wredulus_pospolitus:
a skąd mamy to wiedzieć ?
13 lis 19:14
sosadbutidontknow: no nie wiem, myślałam, że to z czegoś wynika....
13 lis 19:15
sosadbutidontknow: No dobra, może inaczej...jest zadanie : Wiedząc, że log3 20=a i log3 15=b oblicz log2 360.
| | log3 20+log3 9+log3 2 | |
I w pewnym momencie wychodzi: |
| i nie wiem co z tym dalej zrobić |
| | log3 2 | |
13 lis 19:17
wredulus_pospolitus:
no to teraz już jaśniej
13 lis 19:55