jak zaczac?
kejti: logx2=(log2x)2
log2(x−2)+log1/2(2x−3)>1
13 lis 17:38
john2: Nie widzę, co jest w pierwszym, czy to:
logx2 = (log2x)2 ?
13 lis 17:58
krystek: 2logx=(log2+logx)2
13 lis 18:00
kejti: tak john2!
13 lis 18:13
john2: Nie jestem pewien, ale moja propozycja jest taka:
Dziedzina: x > 0 i x ≠ 1
log
x2 = (log
2x)
2
| 1 | |
| = (log2x)2 /*log2x |
| log2x | |
1 = (log
2x)
3 /
3√
log
2x = 1
2
1 = x
13 lis 18:27
john2: | | log2(2x − 3) | |
w drugim zamień log1/2(2x − 3) na |
| |
| | | |
13 lis 18:31