funkcja kwadratowa
OlgusiaAnn: Mógłby mi ktoś obliczyć to zadanie :
Napisz postać iloczynową i ogólną funkcji kwadratowej, o której wiadomo, że dla argumentu 2
przyjmuje ona największą wartość 3 i wiedząc, że jednym z miejsc zerowych jest 1.
13 lis 16:28
Kostek:
Nie postać iloczynowa,bo pierwsza to postać kanoniczna
y=a(x−p)2+q
a(1−2)2+3=0
dokończ
13 lis 16:31
OlgusiaAnn: Jesli dokończyłam to mi wyszło że
postać kanoniczna to y= −3(x−2)2+3
postać ogólna y= −3x2+12x−9
postać iloczynowa y= −3(x−1)
Czy to będzie dobrze napisane ?
W tresci zadania mam jest napisane ze mam podac postac iloczynowa.
13 lis 16:43