zadanie
Jaś132: Prosze o pomoc w rozwiązaniu dośc trudnego dla mnie zadania
Wyznaczyć zbiór wartości funkcji y = f(x), jeżeli
Następnie znaleźć i wykreślić zależność liczby różnych pierwiastków
rzeczywistych równania f(x) = m od rzeczywistego parametru m.
13 lis 16:24
Jaś132: ?
13 lis 16:33
Kostek:
D=R\{−3.3}
| | (x−2)(x+2) | |
f(x)= |
| |
| | (x−3)(x+3) | |
ZW=R\{1}
13 lis 16:36
daras: Pobadaj tę funcję. Widać, że w nieskonczoności dązy do 1
ale jak się zachowuje pomiędzy, oblicz pochodną to znajdziesz jej ekstrema
13 lis 16:37
Bizon:
... rób wykres i ustalaj
13 lis 16:38