.
Lalala: Podaj zbiór wartości z funkcji y=x2−7x+6.
13 lis 15:31
wredulus_pospolitus:
sposób 1: narysowac ta parabolkę
sposób 2: wyznacz współrzędną ywierzchołka i sprawdź jakiego znaku jest współczynnik przy
najwyższej potędze (w takim razie ramiona skierowane 'w górę' czy 'w dół')
13 lis 15:32
Hajtowy:
Policz i sprawdź

q=−6,25

Zw = [−6,25; +oo)
13 lis 15:33
Lalala: Dzięki Hajtowy, o to mi chodziło właśnie. Teraz rozumiem.
13 lis 15:34
Radek:
Ja bym Δ nie liczył
q=f(3,5)=...−6,25
13 lis 15:35
Hajtowy: Radek, Ty może nie ale jak ktoś ma początki f.kwadratowej to nie umie jeszcze inaczej

A staramy się pomagać tak, by ta osoba zrozumiała prostym "lekcyjnym" sposobem
13 lis 15:36