matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia wymierne
pucka:
Rozwiąż równanie: 1/x−5 + 6 = | 6 − x |/ x − 5
13 lis 15:21
Radek:
1
|x−6|
+6=
?
x−5
x−5
tak to wygląda ?
13 lis 15:23
pucka:
tak
13 lis 15:24
Radek:
6x−29
x−6
=
x∊<6,
∞
)
x−5
x−5
6x−29
−x+6
=
x∊(−
∞
,6)
x−5
x−5
13 lis 15:26
pucka:
a mógłbyś to wytłumaczyć?
13 lis 16:10