zredykuj wyrazy podobne . Oblicz wartość wielomianu dla x=2 PROSZE O POMOC !!
LOLA: a ) w(x) = 3x2 − 2 x 4 + 7x3 − 5 + x2 − 5x3 + 3x4 + 2
b ) w(x) = 5x3 − 6x2 + 7x − 2 + 8x2 − 5x3 − 9x − 3
13 lis 14:56
Radek:
No i gdzie Twoje rozwiązanie ? To jest takie proste przeca
13 lis 14:57
wredulus_pospolitus:
1) redukcja wyrazów podobnych:
'szlaczkami' podkreślasz sobie wyrazy z 'x' w tej samej potędze i dodajesz/odejmujesz je
2) obliczanie wartości wielomiany:
zamiast każdego 'x' wpisujesz '2' i liczysz (potęgujesz, mnożysz a później dodajesz/odejmujesz)
13 lis 14:59
LOLA: to to rozwiąż jak to proste..
13 lis 15:05
Radek:
I co jeszcze frytki do tego ? Nie mam zamiaru robić za kogoś pracy domowej bo co bo masz umysł
''humanistyczny'' ?
13 lis 15:07
13 lis 15:09
Radek:
poćwicz jeszcze jednak polski
13 lis 15:09
13 lis 15:11
Piotr 10: Trochę kultury panie/pani LOLA. To jest Twój problem czy to zrobisz czy nie. Masz napisaną
podpowiedź, więc coś zrób w kierunku tego. A jeżeli nadal nie rozumiesz to niestety zajmij się
czymś innym.
13 lis 15:13
LOLA: to niech ten uważa

bo JA poprosiłam O POMOC..!
a nie żeby ktoś jak to "COŚ" MI WJEŻDŻAŁO

...

w ogóle po co pisze jak nie umie doradzić pf...
nie rozumiem takich pojeb***
13 lis 15:16
wredulus_pospolitus:
LOLA −−− wyłącz funkcję: 'jestem nastolatką i wara od naskakiwania na mnie, bo będę gryzła'
Zajmij się podpowiedzią i rozwiąż te zadania
13 lis 15:17
Piotr 10: Post 14:59 wszystko masz tam ładnie wyjaśnione
13 lis 15:17
Radek:
Ładne słownictwo jak na dziewczynę, pewnie wyniesione z domu..Tak to odzywaj się do rodziców.
A to coś napisało żebyś spróbowała zrobić sama bo to jest proste i nie spinaj tak bo Ci żyłka
pęknie
13 lis 15:18