w
reeeeeeee: wyznacz liczby x, y wiedzac ze x+y=8 oraz to, że liczby x,y,19 w podanej kolejnosci tworza ciag
arytmetyczny.
9 paź 23:20
duduś:
No dobrze , ulituję się i ja

x + y = 8 => x = 8 − y
x , y, 19 −−− tworzą ciąg arytm. to z def. ciągu mamy:
2 y = x +19
i x = 8 −y
rozwiązując układ równań wyznaczamy x i y:
dokończ, to już prawie jak bajka o
"żabce " ...reeeeeeee
9 paź 23:45
reeeeeeee: he dzieki
9 paź 23:53
duduś: 
Oj ... leniuch z Ciebie

Dobranoc

Może jak się wyśpisz , to jutro będzie lepiej
9 paź 23:55