matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zamień ułamek
Pati:
Zamień ułamek okresowy na ułamek zwykły: 2,42(6)
13 lis 13:15
irena_1:
242
6
242
2
2,42(6)=2,42+0,00(6)=
+
=
+
=
100
900
100
300
726+2
728
182
=
=
=
300
300
75
13 lis 13:33
Pati:
dziękuję
13 lis 13:50