liczba U{6}{p{7} 3}
MAGIC:
b. −3
√7 +9
d. −3
√7−9
9 paź 22:47
Bogdan:
Podaj swoją propozycję odpowiedzi i uzasadnij ją
9 paź 22:48
Bogdan:
Podpowiedź:
| a | | a | | √b − c | |
| = |
| * |
| |
| √b + c | | √b + c | | √b − c | |
| a | | a | | √b + c | |
| = |
| * |
| |
| √b − c | | √b − c | | √b + c | |
| a | | a | | √b − √c | |
| = |
| * |
| |
| √b + √c | | √b + √c | | √b − √c | |
| a | | a | | √b + √c | |
| = |
| * |
| |
| √b − √c | | √b − √c | | √b + √c | |
9 paź 22:52
duduś:
| 6( √7−3) | | 6(√7−3) | | 6(3 −√7) | |
| = |
| = |
| = 3(3−√7) = −3√7+9
|
| (√7+3)(√7−3) | | 7 −9 | | 2 | |
PS: Fajnie mieć taką Mamę , ale co dalej ? .... z "latoroślą " ?
Powinna , sama popracować nad tymi zadankami

Pozdrawiam!
9 paź 22:53
Bogdan:
Właśnie, dlaczego takie duże dziecko samo nie weźmie się do roboty? Przecież
mamusia nie napisze za niego matury?
9 paź 22:58
duduś:
"Dzisiejsze " mamusie są nadopiekuńcze

a to duży błąd ..... ( bez urazy
9 paź 23:01
MAGIC: niektórym nauka idzie łatwiej, a niektórym spędza sen z powiek ...
9 paź 23:07